lördag 30 april 2011

Happy girl


Såhär glad är jag idag. Det är strålande sol, kylskåpet är fullt, jag har ätit glass och ska snart iväg och fira Valborg med fina vänner.

fredag 29 april 2011

Sol i sinne...B-uppsats inne

Det är synd på en så solig och vacker dag att jag sitter instängd i lägenheten och skriver B-uppsats. Det går sakta men säkert framåt och nu är jag uppe i 10 sidor i alla fall, med en del av undersökningen kvar och sammanfattning och all annan formalia som jag inte skrivit än. Hade handledning igår och min handledare tyckte att det såg bra ut och att jag kunde leverera en preliminär slutversion nästa gång, så jag vet vad jag gör den närmaste veckan. Jag sitter inte ute i solen och glassar utan jag sitter instängd och skriver om argumentationslinjerna för ATP-debatten.

Som tur är har Veronica Maggios senaste skiva Satan i gatan kommit upp på Spotify så jag har mycket trevligt sällskap i alla fall.

Lyssna gärna på hennes fantastiska låt Mitt hjärta blöder

torsdag 28 april 2011

Dublin

Bokat och klart. Den 27-30 juni åker jag och Mos till Dublin. Det ska bli sjukt kul och jag är redan peppad. Vi ska titta på det vackra landskapet, dricka god öl på någon mysig pub med livemusik och hitta lika snygga män som i filmen P.s I love you


Såhär såg det ut sist vi var ute och reste, då på Mallorca.

Interpellationsdebut

Igår ägnade jag hela dagen åt Landstingspolitik. Det var nämligen dags för Landstingsfullmäktige att sammanträda. 101 ledamöter som vi är ifrån 9 olika parier samlades för att fatta beslut kring bland annat årsredovisningen.

Detta fullmäktigemöte var lite extra speciellt för mig också eftersom jag gjorde debut som interpellant i talatstolen. Jag ställde en interpellation kring ungas psykiska ohälsa kopplat till det barnhälsoprojekt som har pågått i Landstinget under 2010-2011. Jag ställde frågan hur den styrane minoritetsmajoriteten såg på projektets framtid och fick till svar att man skulle ta tillvara på de positiva erfarenheterna. Det tycker jag inte är ett fullgott svar. Idag finns det barn och unga i verksamheten och min oro ligger hos dem. Vad händer om verksamheten läggs ner? Vem kan då garantera ungdomarna vård? Dessa frågor fick jag inte svar på och det tycker jag är beklagligt.

Min andra fråga var ifall minoritetsmajoriteten bedömer att landstingets insatser för att möta unga med psykisk ohälsa är tillräcklig. Även här fick jag ett luddigt svar om att det nog inte var så men det verkar inte som att det finns någon tanke kring hur man ska göra för att insatserna ska bli tillräckliga. Jag fick känslan under mitt replikskifte med Levi Eckeskog som svarade på min interpellation att man enbart vill utreda och utreda, men jag ser att det behövs resurser och det är snabbt! Det är också beklagligt att man inte har något framtidstänk i denna mycket viktiga fråga. Barn och ungas psykiska ohälsa är en av de frågor jag tycker att man måste kraftsamla lite extra kring, men tyvärr verkar inte den styrande minoritetsmajoriteten vilja det.

tisdag 12 april 2011

The Kennedys

Jag har precis sett första avsnittet av serien The Kennedys. Jag missade avsnittet i lördags men kunde tack vare SVT-Play ta igen det nu. Avsnittet var 1 timme och 20 minuter långt och jag satt verkligen fängslad hela tiden. Familjen Kennedy har alltid för mig varit fasinerade men samtidigt har jag inte kunnat hela deras familjehistoria. Det som jag tycker är så bra med serien är att man får en exopsee över deras liv, får en blick av historien och en inblick i det politiska spelet. Skådespeleriet är också av mycket hög klass och jag längtar redan till nästa avsnitt.
För er som alltså har missat The Kennedys, Se.Den.Nu.

fredag 8 april 2011

Plus och minus

Ni vet en såndär händelse man bara tror kan hända på film hände idag mig i verkligheten. Klockan var 11.30 och det var dags för lunch. Jag tog fram min lunchlåda innehållande mat, (gryta med ris). Jag valde ut en micro och skulle precis sätta in matlådan när den handlöst faller ner på marken och ut åker hela dess innehåll. Situationen kändes tragikomisk. Jag sörjde självfallet min goda lunch men kunde inte sluta skratta. Som tur var hjälpte Angie och Belle till att städa upp det. Som tur var för det andra var matsalen helt tom. Jag hade nog inte skrattat lika mycket om det hade varit fullsatt och lång kö till microvågsugnarna. Det positiva var dock att jag istället fick köpa mig en god sopplunch på Jalla.

Ovanstående berättelse skulle kunna kallas för dagens minus. Dagens plus däremot är att extranyckeln som jag hittade passade till cykeln och nu kan jag alltså cykla mig fram genom livet igen!

söndag 3 april 2011

På besök bland mina teer



Jag dricker som ni vet stora mängder te. Idag tänkte jag att ni läsare ska få följa med in i mitt te-förråd. Jag kommer att visa upp alla mina olika sorter samt ge en kort recension av var och en. Jag hoppas att ni kan få lite tips och inspiration.

1. Heta Stunder
Detta är ett rött te med mycket karaktär. Det är smaksatt med chili och svartpeppar vilket verkligen känns både när man luktar på det och dricker det. Eftersom det är ett rött te passar det utmärkt senare på kvällen framför tv:n med lite tända ljus.


2. NK:s ängla te
Detta te är ett svart te som jag köpte när jag var i Stockholm. Det som gör detta te speciellt gott är att det innehåller riktiga torkade frukter som bland annat smultron och papaya.


3. Grön citron ingefära
Detta är ett grönt te med som jag också köpte i Stockholm. Precis som titeln säger smakar det citron och ingefära. Jag brukar ofta börjar min morgon med detta te. Det är ett gott te men inte ett av mina favoriter.


4. Lingonlängtan
Detta är ett svart te som jag fick som present på SSU:s valläger efter att jag föreläst om arbetarrörelsens historia. Titeln låter lockade och god men tyvärr smakar det inte speciellt mycket lingon, eller något annat för den delen. Helt okej men inget jag skulle rekomendera någon att köpa.


5. Champagne
Detta är en favorit som jag återigen fick tag i när jag var i Vadstena. Teet är av svart karaktär och smaksatt med Champagne, vilket bara det känns lyxigt. Lyxig är också smaken när man dricker teet. Denna sort kan pigga upp vilken grå vardag som helst.


6. Cranberry
Detta är ett svart te som jag köpte i England på Fortum and Maison förra året. Om du inte gillar söta saker är detta ett te för dig. Den ger en något bitter eftersmak vilket troligtvis har att göra med de halvtorkade tränbären som finns i teblandningen.


7. Ombergs gröna
Detta är ett grönt te som jag inhandlade i Vadstena. Smaken är söt vilket är ovanligt för att vara ett grönt te. Ovanligt men mycket gott! Ombergs gröna skulle kunna bli en ny favorit.


8. Sweet citrus
Detta är ett rött påste från Friggs med smak av citrus, äpple och ingefära. Det som är bra med detta te är att den inte har den karaktäristiska roibos-smaken som många röda teer har. Ska man köpa påste är Friggs att rekomendera.


9. English Afternoon och English breakfast
Dessa teer fick jag av min bror efter att han var i England. De tillhör inte mina favoriter men ibland när man har ont i halsen eller verkligen behöver piggna till kan dessa teer vara till hjälp. Det är också bra att ha dem hemma ifall man har någon tenovis på besök.


10. Black chai, Yogi te
Detta är ett svart yogite som också kommer på påse. Det är gott och en riktig höstfavorit då det är smaksatt med kanel. Yogiteer sägs också göra gott för själen, vilket självklart är ett plus.

fredag 1 april 2011

Hur svårt kan det vara?

Igår bjöd John Doe upp till dans på Hg. Kristian Antilla stod på scen och efter det var det dansgolv hela natten lång. Jag, Angie och Mandy var sjukt laddade och värmde upp med mat och musik hemma hos Mandy. Det var rätt mycket folk på spelningen vilket var kul, men efter spelningen mattades det av en del.

Det som är bra med John Doe är att de brukar köra riktigt bra musik på dansgolvet. Det som är tråkigt är att deras Dj:s är lite föör pretto. Hur svårt kan det vara att spela en låt "pöblen" önskar? Jag har aldrig förstått mig på detta med att vara svår och otillgängling. Eller okej, när jag var 15 år var en viss typ av musik viktigt och allt annat skräp men nu när jag har kommit över det stadiet tycker jag att det är lite larvigt. Det måste väl kännas bättre för en Dj att folk dansar till en låt än att dansgolvet ekar tomt?

Jag försökte igår att önska Opup men fick till svar över min döda kropp. Det tycker jag kändes lite väl hårt. Jag frågade istället om han kunde spela Säkert! och det skulle han fixa, men kom det? Icke sa nicke. Bitter tjej.com

Jag kommer just nu inte på vems ide det var men det bästa skulle egentligen vara att ha ett uteställe där spellistan var en enda lång Spotifykö där alla kunde önska låtar och få sian låtar uppspelade. Någon form av demokati på dansgolvet. Eller nått. Bara för att jag inte fick höra någon Orup igår.

http://http//www.youtube.com/watch?v=pUTjaBFPjL0