måndag 27 oktober 2008

TVÄS 1

Idag har vi börjat på vår andra kurs på lärarprogrammet, den heter läraren och kommunikationen och ingår i TVÄS 1 som innebär massa tvärvetenskaplig undervisning. Det verkar lite lätt flummigt och förvirrat än så länge men det löser sig säkert, tids nog.

Efter introduktionen så gick jag och Linköpings-Anna (jag känner för många med namnet Anna så jag måste döpa dem...) på stan och handlade svarta band för att sy fast som revärer på våra fina åvvar :), efter det åkte vi hem till Annas korridor på Ryds allé, lagade lunch och hade syjunta. Riktigt mysigt och trevligt, segt bara att sy förhand. Jag har bara hunnit göra ena benet, men det börjar arta sig iaf.

På måndagar såhär dags fastnar jag alltid av nån konstig anledning framför Färjan, det är ett ganska meningslöst och patetiskt program egentligen, att få se fulla unga och vuxna bli omhändertagna av personalen liksom, men det är väl nått som lockar på nått konstigt sätt ändå.

Imorgon blir det föreläsning på NH och efter det kommer mamma på besök och vi ska åka till IKEA för att köpa lite grejer till lyan.

Tjing!

söndag 26 oktober 2008

Helg och lägenhetsbilder

Bilder från fredagen och lite bilder från lägenheten.










Det vakades tacos








Jag posade i köket.












Sen posade jag och Emelie i Soffan














Anna drack Rosévin












En lyckad kväll helt enkelt

fredag 24 oktober 2008

=)

Äntligen är jag klar med hemtentan. Den är inlämnad och inskickad i digital form. Det känns så sjukt skönt. Nu är det bara att hålla tummarna för att den blir godkänd också.
Detta ska firas ikväll när jag får finfrämmande av Emelie och Anna. Vi ska ha tjejkväll med matlagning och sedan utgång.

Nu är det dags att gå och handla lite mat, det tar slut alldeles för fort. Men någonting jag verkligen uppskattar är pulvermos, det blir väldigt billigt om man slår ut det per portion och gott är det också. Jag gör härmed revolt mot min uppväxt då jag aldrig fick äta pulvermos hemma...så jag tar igen allt nu när jag bor själv istället :)

Tjing

onsdag 22 oktober 2008

Lala

Tänk vad mycket annat man kan göra än att skriva på sin lilla hemtenta. Igår städade jag hela lägenheten, var hos tandläkaren, fick min soffa och var och handlade mat med Lars i Ladan. Allt annat utan att tentaplugga alltså. Ursh vad lat jag känner mig, men jag har ändå skrivt sex av åtta sidor och har bara 1,5 fråga kvar. Så egentligen ligger jag ganska bra till men det är ju bara det att man ställer så höga krav på sig själv som alltid.

Till middag igår blev det kidneyböngryta med ris och idag åt jag bulgarisk linssoppa. Soppan blev sjukt god. Jag har upptäckt att jag måste äta mer proteiner så nu blir det mer bönor och linser, jag känner en doft av 1970-talet. Man borde kanske baka bröd också, men det får bli en annan vecka när jag inte har en tenta att koncentrera mig på.

Tjing

måndag 20 oktober 2008

Hemtenta

Sitter just nu och skriver på min hemtenta som ska vara inne på fredag. Ämnet är vardagen i en skola och den ska behandla typ hela kursen. Har snart svarat på fråga 1 som vill att jag ska beskriva skolsystemet de närmaste 150 åren...Det är kul men just nu är jag så seg och har hamnat i en fas när man inte vet hur man ska komma vidare.

USA-Kursen ihelgen var iallafall jättetrevlig. Det var en samverkanskurs mellan SSU Östergötland, Stockholmslän, Kalmar, Värmland och Västmanland. Kurspassen höll riktigt hög kvalitè och kunskaperna kring det amerikanska presidentvalet har höjts väldigt mycket tack vare helgen.

Imorgon ska jag till tandläkaren, hoppas att jag inte har några hål, och på eftermiddagen kommer ÄNTLIGEN min soffa. Ska bli skönt att få sitta på någonting annat än en madrass i fortsättningen.

onsdag 15 oktober 2008

En dag

Idag har jag suttit på Landstingsfullmäktige från kl. 9.00 till kl. 16.00. Det var ett så kallat temafullmäktige då vi mer fick information kring ett specifikt ämne istället för att sitta och fatta massa beslut. Ämnet var en hälsofrämjandevård ur ett intergrationsperspektiv och vardagsrasism. Föreläsarna var verkligen toppenbra och diskussionen efteråt var givande för alla tror jag.

Efter fullmäktige var jag hemma hos Emelie i hennes nya lya tillsammans med Anna och de bjöd mig på en god middag, med efterföljande tjejsnack riktigt trevligt och välbehövligt för oss alla, haha.

Imorgon presenteras min examinationsuppgift för PA1. Efter det kommer mitt liv handla om frenetiskt skrivande i en vecka, med paus för helgens USA-Kurs då ;)

måndag 13 oktober 2008

Väntar på bättre tider

Just nu är det inte mycket i livet som har gått rätt till.
Jag har:
Varit på sjukhuset två gånger
Brutit av cykellåset
Fått min data att sluta fungera (Men väckt den i liv igen)
Tappat ut en hel plåt Pizza på golvet
Grupparbetatihjälmig

Det man får se som positivt är väl att jag har fått upp min nanmskylt bredvid dörren och att Åvveinvigningen var trevlig. Jag och Helena nedrullandes för backen kommer alltid finnas kvar i mitt minne ;)

Tur att man har så fina vänner att prata med i allafall när livet skiter sig.
Men det är bara att bryta ihop och komma igen som jag och Milli en gång myntade. :)

torsdag 2 oktober 2008

Socialisering

Idag har jag minsann pratat med en granne som ville veta vägen till stan. Framsteg på den fronten haha. Träffade Anna från min nollegrupp efter skolan också och gick och fikade det var mysigt. Har även handlat ett rivjärn och ett par Cheap monday jeans.

Mina försök i köket har idag inte varit så lyckade, lunchen brändes vid men kvällsmaten blev riktigt bra, jag gjorde råkakor för första gången (därav varför jag köpte ett rivjärn ifall nån undrar) och jag måste säga att jag är nöjd, ska bara komma ihåg att krydda lite mer nästa gång.

Imorgon blir det hembesök hos mamma och pappa och Leo och biobesök med Norrköpings Anna. Vi ska se Patrik 1,5 det ska bli riktigt mysigt. På lördagen och Söndagen är det träff med Afrikaambassadörerna, det ska bli spännande!

onsdag 1 oktober 2008

Min egna lilla etta!

Så har man äntligen flyttat hemifrån till min etta på 28 kvadrat :)
Det känns kul men också konstigt att bo själv. Det märktes verkligen igår när jag fick fylla i en enkät och civilstatus blev "ensamstående utan barn" lite småkul sådär. Som tur är kan jag få ut mitt sociala behov på mina vänner och numera grannar Jakob och Lars! Men om någon av er andra har tråkigt så kan ni alltid ringa, jag kommer uppskatta det, jag lovar :)

Idag har min säng kommit och det börjar bli mer och mer ombonat, och tack vare Jakob har jag nu också fått tillgång till internet, det känns bra eftersom man tyvärr är rätt så beroende av det både i skolan och i privatlivet. Nu saknas bara soffan och lite hyllor och något bord sen är jag färdiginsallerad.

Hämtade ut min vackra röda overall idag också, ska bli kul att få inviga den nästa vecka!