torsdag 25 november 2010

Om att känna sig vuxen

Jag känner mig vuxen på ganska många sätt. Jag vet hur ungefär hur man sköter ett hushåll, jag kan handla mat utifrån en inköpslista, jag kan tvätta, jag stickar, jag har coop medmera kort och jag handlar på Gudrun Sjöden. Samtidigt kan jag känna mig som en liten plutt i vissa sammanhang som när en del kompisar pratar om bostadsrätter och renoveringar och hustomter och lån. Jag kan ingenting om sådant. Som pricken över I:et har nu också min lillebror gått och köpt en bostadsrätt. Då känner jag mig plötsligt ännu yngre.

En annan sak som jag tycker jag får vuxenpoäng för är mitt politiska engagemang framförallt i Landstinget som kanske kan räknas som ett ganska torrt organ, men jag tycker det är kul. Tyvärr säger väl inte normen att unga tjejer ska vara politiker och igår på en middag blev jag misstagen två gånger för att vara någons flickvän. Jag fick båda gångerna lite genererat svara att jag faktiskt var där som politiker varpå några av de äldre männen såg lite förvånade ut och sa att jag måste vara bland de yngre, men i samma andetag menade på att det var kul att vi unga engagerar oss. Ja visst, det är jättekul att vara engagerad men inte lika kul att bli misstagen för att vara något man inte är. Då känns man genast liten igen fast man inbillat sig att man är vuxen.

onsdag 17 november 2010

Ta ett djupt andetag, kasta dig ut

Tentan gick väl sådär. Vi får se vad det blir av det. Kunde läst på lite mer om Sveriges politiska maktförhållanden under 1500-1600 talet men men. Jag var iväg och simmade i måndags. Det var riktigt skönt, bra med utrymme och jag tog ut mig till max. Det är få känslor som är så sköna som att ta ut sig ordentligt i en simbassäng, det låter sjukt men om ni testar kommer ni förstå vad jag menar. Det ger en kick!

Efter måndagens tenta är det ingen rast och ingen ro och nästa kurs började redan igår. Första föreläsningen bjöd på handskrivna OH-bilder och lite sång, trevligt tycker jag, om än lite svårläst.

Igår kväll bjöd klubb din mamma upp till mysspelning på NH. Steget stod för underhållningen och de var riktigt bra! Det blev en riktig mystisdag med glögg, pepparkakor och levande ljus. Skönt med ett sånt avbräck i vardagen, det är verkligen något speciellt med livemusik, framförallr när man får det så nära inpå.

Nu ska jag äta soppa och inte tänka på att det är frost i trädet vid fönstret.

lördag 13 november 2010

En lördagskväll

Just nu sitter jag och tittar ut genom fönstret. Ute är det bäcksvart och det har regnat hela dagen. Igår var jag iväg på överläggning med den nyvalda socialdemokratiska landstingsgruppen. Vi var i den anrika staden Vadstena och jag passade på att medge lite information kring staden till de andra eftersom jag precis har läst om det i skolan. Sån är jag, gillar att ge lite extra information. Överläggningen kändes bra och jag ser fram emot att ta tag i nya utmaningar inom politiken.

På måndag ska jag skriva ännu en tenta. Det känns sådär måste jag säga. Är sjukt trött just nu men har försökt att plugga några timmar i alla fall, hoppas att allt sätter sig imorgon när jag har fått sova lite och är pigg i tanken igen. Kvällen kommer bli lugn det är skönt. Ska laga lite mat och sedan titta på Så mycket bättre. Dock låter det inte som om grannen kommer att ta det lugnt, han satte just på Satisfaktion, den med naken-muskelmusikvideon alltså. Låter lovade, jag som behöver en lugn natts sömn.

Tjing!

torsdag 4 november 2010

We dance to the beat

Jag vill också vara lika cool som Robyn

tisdag 2 november 2010

Färdigt projekt

Jag klarade tentan med Hildegard av Bingen, jag lyckades till och med få VG. Jag är sjukt nöjd. Men i denna nya kurs är det ingen rast och ingen ro för om 1,5 vecka har jag tenta igen på 1500-1815 talet. Vi läser om Gustav Vasa och den svenska storhetstiden och om reformationen och lite revolutioner. Det är rolig historia, och intressant historia.

Under några veckor har jag också hållt på med projektet sticka en trekantssjal, projektet blev färdigt igår och jag är grymt nöjd. Dock får ni vänta på bildbevis, har förlagt laddaren till kameran någonstans så just nu kan jag inte fota, men den dyker nog upp snart hoppas jag.