onsdag 27 januari 2010

Grammatiskt korrekt

Igår började vi vår nya kurs Språkbeskrivning, som handlar dels om grammatik och dels om textanalys. Grammatiken är det första vi ska göra och jag känner att det kommer att bli den tuffaste delen. Kursen fick ju ingen toppenstart igår heller när det visade sig att boken vi ska använda oss av är svår att få tag i, men jag lyckades beställa den igår och hoppas att den kommer. Men det är väl som min mamma sa igår att det är dumt att vara ute i sista sekund, men jag lyckas på något sätt alltid vara det ändå. På föreläsningen i morse sa vår käre lärare att vi skulle bli vän med vår grammatikbok, vi får väl se om det blir en djup vänskap eller kanske en bad romance. Jag har aldrig varit något stort fan av grammatik, men vi får väl se om det ändras under kursens gång. Ett som är säkert är att jag nu verkligen måste ta tjuren vid hornen och lära mig allt rätt. Det set faktiskt lite illa ut med en svensklärare som inte kan använda grammatiken på ett korekt sätt. (Eller framförallt förklara det på ett vettigt sätt).

Nu blåser det verkligen snöstorm ute och jag hoppas att det lugnar ner sig till ikväll när jag ska på möte med "nya" landstingsgruppen för att prata kring riktlinjerna för den politik vi vill förmedla till väljarna under valet.

Tjing tjong långkalsong

söndag 24 januari 2010

Dancing in the dark

Gårdagskvällen blev inte som jag trodde. Linda och Anton övertalade mig att följa med ut på NH. och det är jag glad att de gjorde. Det blev en riktigt trevlig kväll! Vi började hos Evelina och Johan som bor i ett trapphus som luktar ost där vi spelade galenpanna, pratade om sportkommentatorer och dopade idrottsmän. Sedan gick vi vidare till NH där vi blev upplysta att om man pluggade I så fick man rabbatt men inte annars, sjukt diskriminerande! Det var schtek, schtek, schtek och vi körde fuldans så det smällde om det. Jag har kommit fram till att dans är som bäst när det är fult. Mot kvällens slut var det bara att sätta sig på cykeln och be lite snällt till Gud att min inte dör på vägen hem.

Idag vaknade jag oförskämt pigg och har, hör och häpna nu, varit ute på SKOGSPROMENAD när hände det senast i mitt liv. För er som känner mig lite extra vet ni ju att skog och Kaisa aldrig har varit en perfect match, men idag tog jag tjuren vid hornen och jag måste erkänna att det faktiskt är riktigt mysigt i skogen.

Snart kommer Anton hit och då ska vi laga mat, sedan bär det iväg till Angelica för att titta på film.

Måste bara avsluta med ett citat från Markus Krunegård angående stolthet för sina föräldrar typ. "Min pappa är polis, jaha men min morfar sköt ryssar i Finska Vinterkriget"
Sjukt kul!

Tjing!

lördag 23 januari 2010

Fast forward

En veckas ledighet försvinner så fort så fort. Men den har varit ganska produktiv känns det som. Jag har hunnit med att träna (!), städat lägenheten (till och med ugnsluckan), träffat Anna-Panna och haft första träffen med bokcirkeln.

Det var verkligen en jättetrevlig träff och jag lekte husmor och bakade både scones och chockladbollar och bjöd på te. Boken vi hade läst var Röda Rummet av August Strindberg, lite pretto att börja med kanske, men den var faktiskt bra, rolig och väldigt talande för sin tid, till och med lite före sin tid. Bokcirkel kanske inte andas jättemycket nutid, men jag tycker verkligen det är en mysig form där man får läsa böcker utan krav på att prestera och analysera dem som ofta sig bör i skolsammanhang.

Nu ska jag göra lite Sparrissoppa (Per Morbergs, sjukt god!) och sedan ska jag ge mig ut på promenix med Anton i den vackra vintersolen.

Tjing!

tisdag 19 januari 2010

inte okej

Okej. Jag gillar verkligen SVT och public service. Det ska alla ha klart för sig. Men jag blir lite bestört när jag ser att det via svt.se finns en blogg som heter detkungligabröllopet, som ingen mindre än Ebba Von Sydow ansvarar för. Visst det är väl lite mysigt att de gifter sig kan man tycka, men att SVT av alla kanaler väljer att dels sända det och dels lansera en blogg med självaste Ebba kring hela ämnet tycker jag är lite väl hajpat, faktiskt.

Enligt mig är deras giftemål inte en hel nations angelägenhet, och allt tar så himla stora propotioner, visst att man som privatperson kan uppmuntra och tycka det är kul att de gifter sig, men jag tycker det känns lite konstigt att det med SVT:s satsning känns som om detta är någonting hela svenska befolkningen ska involvera sig i, och det går jag faktiskt inte riktigt med på.

måndag 18 januari 2010

Na na na

Nytt år nya möjligheter!
Jul var som det skulle med julklappar, hattpromenad och estniska sånger. Nyår firades i Eneby med Emsan, Linnea , Jos och danstjejerna och sedan tolvslag vid Strömmen och resten av kvällen i industriområdet. En bra nyårsafton utan tjafs och dylikt. Efter nyår var jag kursledare på världens bästa KLU som namngavs Bommers Älgar. Deltagarna var underbara och stämningen på topp! Det var en riktigt bra vecka!

Sakta men säkert har livet kommit igång igen efter lovet och i fredags var det pyjamasparty hos Tilda med allla goa tjejer. Vi såg på Jalla Jallla, jag hade glömt hur bra den faktiskt är och sedan gjorde vi ansiktsmasker och målade naglarna, en riktig tjejkväll med andra ord.

Skolan har dragit igång igen och idag har vi skrivit salstenta. Känns väl okej, några frågor är jag säker på andra lite mer osäker. Man vet aldrig med Ulfis. Det är bara att hoppas helt enkelt.

Nu är jag ledig en vecka fram till nästa kurs börjar, känns skönt.