tisdag 26 maj 2009

Tool box

Tentan är över.
Sjukt skönt. Det gick bra, hoppas jag. Jag yrade bara till det på nån fråga, så jag hoppas att lärarna rättar provet enligt kompensationsmodellen :)

Idag firade jag med lite shopping med Moa på IKEA. Det blev lite smått och gott. Bland annat lite burkar och förvaringsboxar, men den stösta sensationen av allt är att jag numera har köpt en verktygslåda! Jag är riktigt stolt över mig själv. Jag har tidigare varit mycket beroende av att mina manliga vänner har lagat mina saker men som den sanna feminist jag är ska jag försöka sluta att leva kvar i könsrollerna och laga mina egna saker! (Är du inte lite stolt Milli?) Önska mig lycka till, det kommer jag verkligen behöva!

Nej, nu ska jag undersöka min nya hammare...

Tjing!

söndag 24 maj 2009

Det närmar sig

Okej. Nu ger jag upp pluggandet. Jag kommer ändå inte få in nått mer ikväll.
Men det känns väl ändå hyfsat bra inför morgondagens tenta. Lärteorierna skulle jag säga att jag har koll på likaså kunskapsbedömningen, men sedan vet man ju aldrig vad som kommer att komma ändå.

Jag och Calle höll ju i SSU Östergötlands valpepp torsdag till fredag och jag måste säga att den blev sjukt lyckad! Jag hoppas att alla känner sig ännu mer peppade att vinna valet den 7 juni!

Kära bloggläsare ni går väl och röstar? Ni vet väl att ni kan förtidsrösta redan nu :)

Nej nu ska jag runda av kvällen med en film. Sedan ska jag se till att soca riktigt gott inför morgonens prövning.

Tjing!

onsdag 20 maj 2009

Ur ett sociokulturellt perspektiv...

Jag tror minsann att lärteorierna har börjat fastna. Tack gode gud för det. Piaget, Vygotsky och Skinner. Nu fattar jag vad ni menar med era stadier, förstärkningar och zoner. Dock är jag något trött på frasen ur ett sociokulturellt perspektiv som är den enda frasen herr Säljö använder i sin bok. Nu återstår det bara att kolla på dem en gång till och sedan gå över till kunskapsbedömning, läs och skivinlärning och observation som metod. Efter det har jag tentan som i en liten ask. Haha hoppas jag i alla fall.

Nej, nu är det dags att gå tillbaka till studierna...

tisdag 19 maj 2009

Det löser sig

Torsdag till Söndag flög förbi. SOF stod på schemat och Emelie var nattgäst. Jag måste säga att det verkligen var en lyckad och mycket trevlig helg. Jag och Emsan mös om dagarna och partajade på kvällarna. LiTheBlås baletten är fortfarande sötast men det fanns riktigt många bra orkestrar som spelade dansant musik. Det enda negativa med helgen är att jag missade Teresas årliga schlagerkväll men jag såg iaf reprisen i Söndags och rätt låt vann absolut. Sötare Norrbagge får man leta efter. Kul också att Estland gick så bra!

På måndag är det dags för tenta och jag har massor att plugga. Känns lite jobbigt faktiskt eftersom jag och Calle ska hålla i Valpeppningshelgen på Marieborg torsdag och fredag, men det får lösa sig helt enkelt. Imorgon är det jag, min tekopp och mina böcker som har en heldagsdejt med varandra :)

måndag 11 maj 2009

I´m from Barcelona

Pensionärsparet Ms Anna Roström och Ms Kaisa Karro flög iväg till Barcelona. Det var verkligen en toppenresa med sol, värme, sangria, mojito och shopping. Resan började bra redan på arlanda hotellby där minibaren var gratis så vi knäckte en varsin Heeeineken till vår Mcdonaldsmat.
Väl framme i Barce möttes vi av ett toppenhotell precis bredvid Columbusstatyn och La Rambla. Det bästa med Barcelona är som Anna säger stämingen och alla människor. Det känns som att alla får vara precis som man vill och det finns en annan lunk än den vi har i Sverige. I Barcelona finns det musik i varje gathörn och allt känns så spontant och härligt. Jag gillar verkligen denna stad och rekomenderar alla att åka och besöka den.




Spaniens EU-Vals kampanj

Jag försökte lära mig dricka kaffe på det inhemska Starbucks ;)
Anna ville också vara med och spela
Tack och hej!

onsdag 6 maj 2009

Turn around

Den senaste tiden har jag:
Avslutat min VFU
Firat en mycket lugn och mysig valborg
Skrikit mig hes i två första maj tåg
Varit på finsittning
Haft Linda som dejt på finsittningen (med samma klänning som inte var planerat)
Skrålat all by myself och liknande sorliga kärlekssånger till och från hg på cykel
Ätit kladdkaka
Träffat Moa och invigt Halvars (med mycket goda nya smaker)
Varit på fadderutbilding för att kunna ta emot den nya nollan på ett så bra sätt som möjligt

Nu återstår det bara att packa för ikväll åker jag och Anna upp till Stockholm för att imorgon flyga till Barcelona :)