söndag 31 oktober 2010

Söndag

Idag är det söndag och jag har inte gjort speciellt många knop. Stickat på halsduken som snart är klar, pluggat litegrann, pratat i telefon med världens bästa Milli och tittat på massa tv4play. Jag har verkligen fastnat för tv4:s senaste lördagssatsning Så mycket bättre där kända musiker bor tillsammans en vecka och tolkar varandras låtar. Tittar kanske främst för att jag vill se Plura men jag tycker det är fantastiskt spännande att se och lära känna de andra musikerna litegrann, det är ett riktigt feelgood-program som jag absolut tycker att ni ska titta på.

Imorgon ska jag på utbildningsdag med nya Landstingsfullmäktige. Det ska verkligen bli jättespännande!

måndag 18 oktober 2010

Hildegard av Bingen

Klockan 0800 imorse började jag skriva på min tenta. Jag tror att det gick helt okej ändå. Jag hade koll på politiska geografiska förflyttningar, svarta döden och neolitiska revolutionen, men det jag inte hade koll på var Hildegard av Bingen. Vem var denna mystiska kvinna. Dags att googla, och tacka Gud för att det inte var en essäfråga.

Nu lunch med Liiiiiiinda.

lördag 16 oktober 2010

Pearl Harbour

Det är lördagskväll, jag har precis sett Pearl Harbour för första gången, och jag har gråtit. Oj vad sorlig den var!

Men värd att se, framförallt om man som jag vill titulera sig historienörd.

God natt

fredag 15 oktober 2010

Friday

Att vara sjuk är tråkigt. Att vara sjuk och plugga till en tenta är ännu tråkigare. Men idag känner jag mig i alla fall lite bättre och har dushat och luktar gott igen. Jag har även försökt plugga in den svenska regentlängden under medeltiden, den är lååång, samt varför Kalmarunionen uppstod och vad de hade för påverkan på de nordiska länderna, hej och hå vad det går.

Sitter också och väntar på att Håkans nya ska komma upp på Spottan, men jag får väl nöja mig med hans två nya singlar. Istället lyssnar jag på Beas lista som hon gjorde till mig med låtar från The Smiths, Moresey och The Cure, den är bra. Nu ska jag städa lite grann tror jag, sedan blir det en lugn kväll framför Idol, så kan det va!

torsdag 14 oktober 2010

det är så jag säger det.

De närmaste dagarna kan sammanfattas såhär.
Landstingsfullmäktige, Espresso house, valberedning, feberfrossa, självömkan, tvätt-tid, pluggtid, backlash, bonde söker fru, popcorn, sömnsvårigheter, täppt näsa, hängighet, medeltiden på svenska och engelska, förhäxad, TE i mängder, svamp och soltorkade tomater och varma sockar.

söndag 10 oktober 2010

En lördag

Igår var det lördag, lördag och lite fest. Här kommer några bilder från denna lilla tillställning...


Det samtalades i köket

Det mystes lite


Det lektes pojkband

Det var helt enkelt kärlek i luften

torsdag 7 oktober 2010

Regn hos mig

Oj vad det har regnat idag. Väcktes av regnstänk mot fönstret, cyklade i regn till och från skolan och var ute en vända i sopprummet i hellregn. Efter det kändes det som att det räcktemed utomhus aktivitet för idag. Istället har jag gjort massa nyttiga saker så som, tvättat, diskat, dammsugit och pluggat. Jag var faktiskt ganska duktig förra veckan och pluggade ikapp hela antiken så nu är det "bara" medeltiden kvar att läsa, sen är det ju den där lilla detaljen att få in allt i huvudet också, till tentan. Men det löser sig, det är ju trots allt ungefär en vecka kvar.




Dagens roligaste fakta som jag lärt mig om medeltiden är i alla fall att drottning Margarete adopterade sin pommerska systerson Bugislav och döpte om honom till Erik. Allas vår Erik av Pommern hette alltså egentligen Bugislav. Det är sånt man kan roa sig åt när man läser historia.

Bjuder på en regnfri bild, tagen i Monenergo i somras