måndag 28 februari 2011

Östersund

Är nu tillbaka i Östergötland efter en tripp upp till Jämtland och Östersund. Nedan följer en beskrivning över min tripp dag för dag, vi börjar med torsdag.

Torsdag: Jag anländer till staden 19.45 och blir uppmött av en kommitee bestående av Emil, Linnea och Victor. Jag får en guidad tur och får se Östersund by night, sevärdigheter som Lyxvillorna på Frösön och det mäktiga skidbacken i centrum stod på agendan. Efter rundturen åkte vi till Coop och köpte med oss ost och folköl hem där Anton mötte upp oss med chips och dipp.

Fredag: (Eller dagen då jag och Emil åkte bil)
Jag och Emil åkte bil mellan Linnea-SSUlokalen-Expen ett antal gånger, men vi hann också med att titta på skidskyttearenan och ett utsiktstorn som fanns där. Lunch intogs på Max tillsammans med Emil och Linnea. På eftermiddagen besökte vi Systemet och sedan var vi med i en demonstration för demokratiska rättigheter i Iran. Jag och Linnea sprang även en sväng på stan. På kvällen gjorde vi tacos och tittade sedan på "På spåret". Jag fick även chansen att spela tv-spel, NHL-hockey. Jag förlorade med 5-0. Lite senare på kvällen kom Kata med pojkvän ochg vi drack vin och spelade spel. Framåt småtimmarna hade jag och Kata allsång med Lars Winnerbäck, det var fint.

Lördag: Dagen började med att SSU Östersund hade årsmöte och jag var där och hälsade från Östergötland. Efter årsmötet åkte jag, Emil och Anton till Fjällhalsen och åt på en mysig resturang däruppe. Vägen dit var spännande att åka då man ibland fick åka (Läs:Emil sladda) över isen. På fjället drack vi kaffedrinkar (såklart inte Emil) och bilresan hem blev genast mycket roligare. Väl hemma svidades det om för partaj, det kom folk och musik sattes på och öl knäcktes. Senare på kvällen for vi iväg till O´learys, det var kul.

Söndag: Morgonen var seg och jag väcktes av att Emil ville spela tv-spel. En dusch, en pizza och några timmar senare satt vi i bilen påväg till Åre. Väl inne i Åre åkte vi Kabinbanan upp för att titta på fjällen. Sjukt fint och häftigt! Vi besökte även Åre chockladfabrik och Copperhill som är ett riktigt lyxhotell. Kvällen bjöd på mys i soffan, packning och Wallander.

Måndagsmorgonen bestod av packning och hejdå-kramar.


Hela resan har helt enkelt varit sjukt bra <3

Den sista bilden är tillägnad Nils.




onsdag 23 februari 2011

Jag gömde mina drömmar där din axel blir till hals

Rapport, CHECK!
Håller just nu på och packar inför Östersund. Letar fram de varmaste tröjorna, thigtsen och klänningarna. Kylan here I come.

Var och handlade lite matsäck förut också. Det är något speciellt med att köpa mat som man ska ha med på utflykt eller långa resor. Det är mysigt på något sätt.

Slängde ihop en ny spellista också, den kommer här:
http://spotify:user:kaisakarro:playlist:4vqHlPftocM5SEzkQXG8JR

tisdag 22 februari 2011

Tisdag

Om VFU:n var en sjukt bra fest, eller en fantastisk utekväll kan VFU-rapporten ses som en baksmälla. Det är nu man på ett fyndigt sätt ska få ner i ord vilka av kursplanernas mål man har utgått ifrån och på vilket sätt det syns i lektionsplaneringarna. Det är nu jag ska reflektera och hänvisa till kurslitteraturen varför jag har gjort som jag har gjort och varför resultatet blev som det blev. Det kommer bli X antal sidor med ordbajs med andra ord. Jag förstår uppgiften på många sätt men när instruktionerna är lika luddiga som ett cumulusmoln så blir svaren lika luddiga.

Vad händer annars i veckan då?
Jag ska till skolan imorgon i TVÅ hela timmar
Jag måste skicka in min VFU-rapport
Jag måste skriva klart min del till SSU Östergötlands verksamhetsberättelse
Jag åker till Östersund på torsdag :)

Pratade precis med Emil och vattnet har nu återkommit, det var minus 13 grader och soligt och han ska fixa fram så vi kan åka skoter.

fredag 18 februari 2011

Om att bli lärare

Idag var sista dagen på min fem veckors långa praktik. Det har varit en otroligt rolig och lärorik tid och det kommer att känns konstigt att traska upp till Campus på måndag. Om man tänker på lärarutbildningen och allt runtomkring är det egentligen på praktiken man sätts på prov och verkligen på riktigt får pröva sina didaktiska kunskaper. I verkligheten kan alla teorier slänga sig i väggen för situationen ser aldrig ut i verkligheten som man läser om dem i boken.

Veckorna har som sagt varit fantastiska och jag har suttit och läst mina elevers utvärderingar och blir alldeles varm i hjärtat. När det står så mycket fint kan jag inte annat än att verkligen känna i hjärtat att det är lärare jag vill och ska bli. Jag är så nöjd med mitt framtida yrkesval och längtar till att få komma ut till verkligheten snart igen.

lördag 12 februari 2011

12 par

Jag vaknade klockan 9.00 i morse. Det är en ovanlighet för att vara mig när man får sova hur länge man vill, men troligtvis är det en konsekvens av att jag går upp ruggigt tidigt om morgnarna nu under praktiken. Jag åt lite frukost och drack lite te och bestämde mig för att gå ner en sväng på stan och köpa mig något riktigt snyggt. För det är jag värd efter denna vecka.

Väl nere på stan var det smockat med folk, framförallt barnfamiljer och barnvagnar. Jättekul. Jag slog mig fram till rean inne på MQ och hittade ett par vinröda manchesterbyxor. Det luktar lite kulturvänster jag vet men de var sjukt snygga. Annars fanns det inte så mycket i någon butik nere på stan. Lite trist när jag väl hade tid att åka ner. Vad jag dock inhandlade var något så tråkigt som 12(!) par strumpor och en deodorant. Strumporna blev dyrare en reabrallorna på MQ. Lite fail på det, men nu kommer jag inte behöva strumpr på lång tid framöver i alla fall.

Nu ska jag svida om för att bege mig hem till Linda för att laga hemmagjord pizza och dricka vin.

tisdag 8 februari 2011

Tekniska steg framåt

Jag är inte den bästa på teknik. Jag tycker ärlig talat inte att det är så himla kul heller. Men en del teknik måste man faktiskt klara av för att kunna leva ett så smidigt liv som möjligt. Som i läraryrket till exempel där finns det en maskin som underlättar lärarens vardag men som ändå skrämmer mig, det är kopiatorn. Jag och kopiatorn har tidigare inte kommit så bra överrens med varandra men nu under denna praktik har vi verkligen funnit oss med varandra. Han låter mig kopiera dubbelsidigt, han låter mig nita, han låter mig förstora och han låter mig kopiera i färg. Att kunna dessa saker gör faktiskt allt mycket lättare.

En annan sak som har med teknik att göra hände igår. Jag får på grund av en tråkig policy inte längre ha kvar min gamla mail utan måste byta till en ny. Detta var en traumatisk händelse för mig men som tillslut löste sig fint. Jag valde att öppna en google-mail och som en skänk från ovan fick jag ett mail från dem med texten "Vi vet att det kan vara krångligt att byta mail så därför vill vi hjälpa dig" och vips kunde google importera alla mina gamla mail till min nya.

Summa summarum teknik är fantastikst när det väl fungerar, det är bara att hitta dit som är det svåra.