tisdag 21 december 2010

Jullov

Jag vill härmed meddela att jag äntligen har fått jullov. Dagens sista föreläsning avslutades med Ryssland så därför bjuder jag på en Ryssmösse-bild från förra julafton.

söndag 19 december 2010

Maybe This Christmas



Så himla fin och mysig jullåt

fredag 17 december 2010

Bollkonstnär

Just nu har jag lite för många bollar i luften. Det är svårt att jongelera med alla samtidigt, faller en faller som bekant alla. Men då är det bara att börja om och lyfta ur en av bollarna, även fast man inte vill. Men än så länge klarar jag av dem alla.



Jag längtar dock efter julledigheten något enormt just nu. Äta god mat, titta på Kalle Anka, träffa kusinbarnet, träffa släkten, sjunga för tomten och gå på hattpromenad. Men om en vecka är det dags, julafton it is och det kommer att bli alldeles underbart! Förra julafton

söndag 12 december 2010

Blues för Bodil Malmsten

Sitter och lyssnar på Eldkvarn. Plura sjunger och Kajsa. Inte mig alltså, utan Kajsa med j. Kajsa Grytt sångerska i tant strul. De hade en relation för länge sedan tror jag. Annars då? Jo jag sitter och skriver julkort. Det är en mysig och trevlig tradition tycker jag. I detta multimediasamhälle där allt sköts via internet kan det ibland vara trevligt att få ett kort. Tycker i alla fall jag.

Har börjat fixa lite med julklapparna också. Leos är klar, men inslagningsprocessen i butiken var ungefär som i Love Actually, alltså tog den lång tid, men fint blev det och jag som inte gillar långa tystnaden pratade på med killen i kassan om ditten och datten. Jag fick bland annat veta att han skulle unna sig ett glas vin på fredagskvällen och att han ännu inte hade tröttnat på att slå in paket.

Det var det om det. Nu ska jag återgå till mina julkort och efter maten ska jag dricka lite glögg och mumsa skumtomtar. Det är ju trots allt tredje advent.


Här kan ni lyssna på Plura (Bara för att jag har lärt mig att länka!)
http://http://open.spotify.com/track/5ARoVfyHsj7lfzYDiUbKM3

måndag 6 december 2010

Baby we were born to run

Världens coolaste och snyggaste man heter Bruce Spingsteen. Punkt.

söndag 5 december 2010

SSU-Kursen i siffror

I helgen höll SSU Östergötland i grundkurser, en SSU1a och en SSU2a. Jag var med och fixade med maten och lite av det praktiska. Det blev en riktigt bra helg trots lite matkris. Tänkte nedan redogöra för hur mycket mat som egentligen går åt när 35 pers är på Marieborg en helg.

15 kg pytt-i-panna
9 kg köttfärs
4 kg vegfärs
2 kg ris
3,5 kg pasta
1 kg ost
4 liter yougurth
8 gurkor
30 tomater
6 kg köttbullar
2 kg falafel
5 liter grädde
3 liter mjölk
3 mega-pack tacochips
1 liter gräddfil
1,5 liter tacosås

Med andra ord; sjukt.mycket.mat