söndag 30 oktober 2011

En natt i ett kapell

E & E har sedan i våras varit stolta ägare av ett kapell i Björkfors, och i helgen var jag och ett gäng till bjudna på Halloweenfest i Kapellet. Det var en riktigt mysig byggnad med en stor kyrksal och många andra fina vrår. Utklädnad var obligatoriskt och jag var Prinsessan Leia iförd grå jumpsuit, uppsatt hår och egentillverkat vapen av toarullar. Jag som inte är ett fan av maskerader känner mig ändå nöjd med min outfit. Idag hade vi en riktigt mysig dagen-efter med rejäl brunch och sedan filmmys vid brasan innan det var dags att åka tillbaka till civilisationen.
Passade på att fota lite i omgivningarna också. Här kommer lite bilder.







tisdag 25 oktober 2011

Gratulationer på bemärkelsedagen

Grattis på födelsedagen Angie, den coolaste katten i stan!

måndag 24 oktober 2011

När vädret säger att man borde plugga men man surfar på youtube istället


Ja, precis en sådan dag är det. Böckerna skriker efter uppmärksamhet men jag väljer att lyssna på coola brudar som gör något innovativt istället.

tisdag 18 oktober 2011

Vardagsmode - ON

Helgen försvann i ett rasande tempo. Det blev som utlovat, goda middagar mycket dans och en del överraskningar. Gick en sväng på stan med Anna-Panna på lördagen och hittade kanske världens skönaste mysskor från Hemtex. Me like!

Tentaplugg blev det som beräknat inte så mycket med den här helgen men det gick ändå rätt bra på tentan igår. Känner mig säker på de flesta frågor så ett godkänt bör jag i alla fall kunna klämma dit. Nu är det i alla fall tillbaka till vardagen som gäller, det innebär textanalysseminarium, HSN-sammanträde och plugg.

Här kommer lite bilder från helgen:



Tävling! Gissa dansen på bild nr. 2.

Tjing!

fredag 14 oktober 2011

Helgmode- ON


Efter en sjukt jobbig och intensiv vecka är jag sjukt redo för helg. Anna-Panna kommer. Vi ska käka middag, mysa och sedan svänga våra lurviga. Imorgon blir det mer middag och mer dans. Jag behöver det just nu. På måndag är det tenta. Kanske inte den bästa uppladdningshelgen inför det men det får lösa sig ändå.

Ciao

lördag 8 oktober 2011

Om årets idol

Med risk för att låta som en sur bitterfittefeminist måste jag ändå kommentera den del grejer i årets Idol. Idol är ett förhållandevis roligt underhållningsprogram jag följt under många år. Debatten om det är förnedrings-tv eller inte, om det är rätt att artister kommer fram ur ett Idol-forum eller inte är inte den debatt jag tänker skriva om idag.

En nyhet i årets säsong är att åldersgränsen har sjunkit från 16 år till 15 år. Detta har i slutändan medfört att många 15- åringar har tagit sig till fredagsfinalerna. Jättekul för dem, många av dem är mycket skickliga sångare och har säkert en karriär framför sig. Min undran är dock vilken typ av press en 15- åring klarar av. Idol handlar ständigt om att prestera på max. Du ska se ut som en stjärna, bete dig som en stjärna och sjunga som en stjärna.

Det jag stör mig på under denna säsong är att just utseende fixeringen verkar ha gått till max. Med den nya jurymedlemmen Alexander Bard har utseendekommentarerna störtat ner. Det handlar om timglaskroppar, kruvor och sexappeal. Jag känner att det blir lite för mycket. Inte nog med att herr Bard ständigt kommenterar utseendet så tycker jag också att dessa femtonåringar tyvärr blir lite för vuxet stylade. Det är korta shorts, tajta klänningar och skyhöga klackar. Inte vad jag skulle kalla en bra styling för en 15-åring. Det känns som att idol vill föråldra sina deltagare, något jag inte riktigt tror är sunt. När man är 15 behöver man få vara just 15 och inte något annat. Jag tycker att Idol borde ta något större ansvar för detta. Att bli objektifierad som 15-åring på bästa möjliga sändningstid kan inte alltid vara roligt, man har hela livet på sig att ända stil och pröva sig fram för att tillslut hitta rätt. Objektfieringen är redan en otroligt stor del av vårt konsumtionssamhälle inte minst i underhållningsbranschen. Men snälla Idol. Låt 15-åringarna få vara just 15-åringar.

torsdag 6 oktober 2011

Greyday.

Vilken deppig väderdag. Grå himmel, regn och blåst. En typiskt bra plugg-dag, tyvärr är min plugg-motivation nere i botten just nu. Har läst allt jag ska men det går något otroligt trögt just nu. Jag gör inte mer än nödvändigt om man säger så, och att plugga in 1500-talets språkförändringar är.inte.spännande.förlåt.  Det är så många bollar i luften just nu, så mycket som ska göras och så många tankar som måste tänkas klart, men det är väl bara att bita ihop och hoppas att efter regn kommer solsken( och motivation.)

Slänger in lite sommarbilder i protest!